Hamrolletjes met witloof
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
8 sneetjes gekookte ham
-
8 witloofstronken
Voor de saus:
Voorbereiding:
30 min.
|
Bereiding:
|
20 min.
-
Druk het vocht zo goed mogelijk uit het witloof.
-
Rol elk stronkje in een sneetje ham.
-
Schik de rolletjes in een ovenschaal.
-
Maak de kaassaus: smelt de boter in een kookpot, roer er de
bloem goed onder met een klopper en laat even drogen op het vuur.
-
Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe.
-
Laat pruttelen tot u een mooi gebonden saus hebt.
-
Voeg 1/3 van de geraspte kaas toe en laat smelten.
-
Neem van het vuur en meng er de eidooier onder.
-
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de kaassaus over de hamrolletjes.
-
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
-
Laat enkele min. goudbruin kleuren onder de ovengrill.
Dien op met aardappelpuree.
|